
Bild: privat.
Matiga scones, ca 10st
- 4 dl Vetemjöl *
- 4 dl Rågmjöl *
- 1 tsk Salt
- 2 tsk bakpulver
- 2, 5 dl filmjölk *
- 1 ägg *
- 1 msk honung *
- 2 msk krossade linfrön *
- 50 gram smör *
Gör så här:
Blanda samman ägg, filmjölk och honung i en bunke och mjöl, salt, bakpulver och linfrön i en annan, blanda ihop till en smet och tillsätt smöret som du skurit i små kuber. knåda till en jämn deg och forma små bollar. Lägg bullarna på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda i 200grader i ca 15minuter.
Nybakat till frukost måste vara världens ljuvligaste lyx - idag körde jag till på de härliga fikon och pumpabrödsfrallorna som uppskattas av hela familjen. Hoppas påsken varit härlig!
SvaraRaderaSconesen ser supergoda ut! Dom ska jag testa!
SvaraRaderaHa det bra / Margot