tisdag 19 januari 2010

datahaveri och fisksoppa..

För några dagar sedan havererade vår dator. Som tur var hade vi gjort backup i mellandagarna så inga riktigt viktiga saker försvann men det är ändå trist och på grund av det så har jag inte haft möjlighet att föra över bilder, redigera eller liknande. I helgen har jag bakat bröd, bagels, rawfood kex och powerbars, det har varit en riktigt kul helg.
Något som vi äter minst 1 gång i månaden är denna fantastisk god fisksoppa, den har alla rätta ingredienser och är tillräckligt "fin" och "god" för att kunna ha som bjudmat.

bild: privat


Fisksoppa
400 Gram torskfile
1 röd paprika, skuren i bitar
vitlökskrydda
250 ml matlagningsgrädde
8dl mjölk
1tsk timjan
2 fiskbuljongtärningar
1msk citronsaft
1dl vatten
1msk smör


Gör såhär:
Skär fisken i kuber och strimla paprikan. Stek paprika och vitlök i smöret tills paprikan fått lite färg. Häll i mjölken, matlagningsgrädden, vatten, citron, timjan, buljongtärningarna och citronsaft, Låt koka upp och lägg i fisken. Låt fisken sjuda tills den är färdig, det tar ca 5minuter, kanske lite mindre.
Njut med gott bröd och vitt vin.
Receptet har vi hittat på nätet, troligtvis arlas hemsida men jag är osäker. Receptet har dock hängt med oss i flera år.

2 kommentarer:

  1. Fy sjutton för datorproblem - plötsligt inser man hur mycket man faktiskt har i den här lilla burken. Soppan låter smaskig och ska definitivt provas snart! Kram Mimmi

    SvaraRadera
  2. stackare :(
    soppan låter god och lättlagad :)

    hoppas att du får en bra helg. take care! kram

    SvaraRadera