söndag 24 januari 2010

Veckomatsedel v4

Här kommer nästa veckas veckomatsedel. Förra veckan med 5 nya maträtter gick över förväntan och alla rätter var väldigt goda. Jag har fotat favoritmaten ifrån denna vecka och recepten kommer så fort det funkar att överföra bilder till datorn igen.

Denna vecka blir det blandad kompot. Vår stora tjej ville ha köttfärsås med spagetti och lilla sonen älskar fiskpinnar. Fredrik ville ha paj och jag vill ha fisk... så det blir en veckomatsedel efter allas önskemål denna vecka.

  • Spagetti med köttfärssås, morötter och kokt broccoli (bönor till Nina)
  • Falukorv i ugn med ugnsgrillade grönsaker och Quinoa
  • Fiskpinnar med pitabröd, ris, grönsaker och sås (wraps)
  • Prosciuttolindad lax med spenat och örtlinser. Pasta till barnen.
  • Paj med broccoli, bacon och brieost, serveras med blandsallad eller råkost
  • Italiensk kyckling med buffalomozzarella och pasta
  • Fisksoppa med bröd

Denna veckas handling kostade 1950kr. Har märkt på senaste tiden att matpriserna gått upp ganska mycket. Vår veckohandling kostar några hundralappar mer än tidigare och det beror inte på att vi handlar andra varor eller så utan på priserna.


2 kommentarer:

  1. låter som en matsedel med mkt gott :)

    ang. bönor; ja, tyvärr verkar en del ha åsikter om bönor, att man blir bubblig i magen, att det inte är speciellt gott osv. själv älskar jag alla sorters bönor och linser. man kan ju göra så mkt med det och så är det ju billigt :)

    gillar dina barn bönor och linser? :)

    du får ha en bra fortsättning på dagen samt en bra vecka. kram

    SvaraRadera
  2. Låter som en god och bra varierad matsedel. Javisst är det tråkigt när maten bara blir dyrare och dyrare. Längtar till sommaren när jag iallafall kan skörda mina egna grönsaker!

    SvaraRadera