Bild: privat.
- 1 fänkålshuvud, skivad *
- 3 selleristjälkar, skivad
- 2 morötter, tärnade *
- 1/2 stor gul lök, *
- 600 g valfri korv, delad i bitar *
- 1 liter vatten1 köttbuljongtärning *
- 1 burk (300g) creme fraiche *
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk oregano *
- salt & peppar
- 2 msk mjöl *
* finns som ekologiska alternativ.
Börja med att skala potatisen. Sätt igång potatisen samtidigt som du börjar med korvgrytan i kastrullen så blir de klara samtidigt. Värm en liter vatten och lös upp buljongtärningen i vattnet. Värm en stor gryta och täck botten med olivolja. Häll i grönsakerna och korven och rör runt ordentligt i ett par minuter. Häll på buljongen och creme fraiche. Låt koka under lock i 30-40 minuter. Blanda 2 msk mjöl med lite vatten och skaka väl. Häll i blandningen under omrörning, för att reda grytan. Låt koka upp och ta av plattan. Krydda med oregano, sambal oelek, salt och peppar.Servera med den nykokta potatisen eller som jag med bönor eller extra grönsaker.
Tack! Skall testa detta inom kort. prövade att göra dina biskvier i helgen, lite pyssligt men ett ok resultat.
SvaraRaderaVill även passa på att tacka för en kanonblogg, halkade in här via en annan blogg o blev fast.
MVH Susanne
Va roligt att du gillar min blogg. Det blir jag jätteglad över.
SvaraRaderaHälsningar
Nina