onsdag 17 mars 2010

Vardagsmat när den är som bäst...

Lax med prosciutto och örtlinser åt vi igår och detta är verkligen snabbmat. Max 30minuter tar rätten att laga till och laxen gör sig själv i ugnen så lättare kan det inte bli.
För 4personer:
  • 4 Laxfiléer
  • 4 skivor prosciutto
  • 2 msk olivolja *
  • Gröna linser *
  • Spenat färsk eller fryst ca 2 nävar *
  • Färska örter lika stor mängd som spenaten *
  • Citron *
  • Turkisk Yoghurt *

* Finns som ekologiska alternativ

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Peppra på laxen och linda proscuittoskinkan runt. Lägg i en ugnssäker form och ringla lite olivolja över. Tillaga i ugn ca 20minuter.
Koka linserna enligt anvisningen på paketet. När linserna kokat klart så blandar du i spenat och färska örter. Smaka av med salt, peppar, citron och lite olivolja. Toppa rätten med turkisk yoghurt, hoppa inte över yoghurten för den gör väldigt mycket för helheten av rätten.
Ursprungsreceptet kommer ifrån veckomatsedel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar