tisdag 2 februari 2010

Vilken middag...

Bild: privat.

I mitten av veckan så gjorde jag spenatsoppa med hembakat tunnbröd, det var himmelsk gott och hyfsat enkelt.

Jag började med att baka tunnbröden. Jag utgick från Alexandras recept men delade det och bakade på 1 liter mjölk, det blev mer än väl tunnbröd till många frukostar i framtiden plus dagens middag. Barnen gillade tunnbrödet skarpt och åt som bara den.

125gram sirap *
1 liter mjölk *
25gram jäst
0.75 dl olja *
1 tsk salt
2.5gram hjorthornssalt
2.5dl grahamsmjöl *
1160gram vetemjöl *

*finns som ekologiskt alternativ.

Det blev en konstig blandning mellan gram och dl. Hoppas ni har överseende.

Gör såhär: Sätt ugnen på 255grader.
Blanda sirap, mjölk, olja och jäst. Blanda sedan i alla de andra ingredienserna, smeten blir som en lös vetedeg. Låt jäsa ca 20minuter och dela sedan degen i ca 8 delar. Degen är jättelös så det behövs massvis med mjöl vid utbaket annars så går inte degen att hantera. Kavla så tunt det bara går och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Nagga brödet och grädda i ca 5minuter men det beror på värmen i din ugn så håll koll för det går fort att grädda dessa. Här kan du läsa orginalreceptet.

Spenatsoppereceptet är helt perfekt så om ni testar detta så ändra ingenting, detta är en av de godaste sopporna jag ätit på väldigt länge. Här hittar du receptet på spenatsoppan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar